The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Kik boks u međunarodnom programu za integraciju i solidarnost

5PROGRAM FATE: Borba za jednake mogućnosti upražnjavanja sporta i vežbanja

 Evropska Unija je 2014. godine pokrenula program/fond Erazmus + koji je, oslonjen na prvobitno zamišljeni fond Erazmus koji se bavio razmenom i obrazovanjem studenata širom Evrope, sada proširen na sportske, omladinske, volonterske i programe kontinuiranog učenja koji se finansiraju širom Evrope.

U okviru ovog programa razvijaju se i finansiraju međunarodni projekti koji imaju za cilj modernizaciju i unapređenje određenih segmenata života, kao što su obrazovanje, kultura, sport i rad s mladima.

Projekat FATE (Fighting for equal access to sport and exercise) “Borba za jednake mogućnosti upražnjavanja sporta i vežbanja” je projekat koji je osmišljen da u što većem broju i na najprihvatljiviji način u sport Kik boks uključe osobe sa posebnim potrebama i sa nekim vidovima invaliditeta.

Cilj projekta je omogućavanje osobama sa invaliditetom i osoba sa posebnim potrebama da se bave organizovanim sportskim aktivnostima, da promovišu svoje fizičke i mentalne kapacitete i kreativnost i da poboljšaju svoji produktivnost u svim aspektima života i da budu društveno angažovani.

 Koordinator projekta je slovenačka opština Trebnje a uključeni su klubovi:

  • KBV Fearless Fighters (Slovenia),
  • Victory Gym Trenčin (Slovakia),
  • ASD Diamond Boxing Academy (Italy)
  • Victory Gym (Novi Sad, Srbija).

Organizovana su 4 internacionalna sportska događaja “FATE Fight Night” na kojima su prikupljena značajna sredstva koja su namenjena centrima za smeštaj i boravak tih ciljnih grupa kao i finansirani projekti za njihovo dugoročno bavljenje sportom. Od tih novčanih sredstava finansiran je rad:

  • Ustanove za dnevni boravak VDC Novo Mesto (Slovenija)
  • Centra za decu sa autizmom AUTIS (Slovačka)
  • Udruženja DAUN iz Novog Sada (Srbija)
  • Udruženja ANSHaF za sport osoba sa invaliditetom iz Trsta (Italija).

 

  • 1   3

U Srbiji je organizovan FATE Fight Night u Novom Sadu, 8. septembra 2018, u organizaciji Victory Gym-a.

Projekat FATE je predvideo i mogućnost da se sprovede u delo i ideja da organizatori velikih sportskih događaja najmanje jednom godišnje doniraju deo prikupljenih sredstava (ulaznice, suveniri, rekviziti, dobrovoljni prilozi i sl.)za organizovanje sportskih aktivnosti ovih ciljnih grupa.

Jedan od ciljeva ovih projekata je i promocija Kik boks sporta. Organizovani su zajednički treninzi partnerskih Klubova borilačkih sportova i veština i Centara za osobe sa invaliditetom i odziv je bio iznenađujuće dobar, kao i njegovi rezultati i efekti.

Pokazalo se da ciljne grupe imaju veliko interesovanje, talenat i benefit od vežbanja kik boksa jačanjem muskulature, koordinacije, samopouzdanja i mentalnih kapaciteta od kojih su najvažniji disciplina, istrajnost, uzajamno poštovanje i razmišljanje. U tu svrhu je napravljen i video materijal o osnovama tehnika kik boksa i postavljen na You tube kanal.

Program FATE je obuhvatio i obrazovanje trenera koji su uključeni u rad sa ovim ciljnim grupama, jačanje njihove mobilnosti i uzajamne saradnje.

Realizacija programa ne bi bila moguća bez angažovanja velikog broja pomoćnog osoblja, pa je tako program FATE obuhvatio i rad i obrazovanje volontera koji pomažu u izvođenju ovih aktivnosti.

42

Kik boks klub Victory Gym iz Novog Sada i njegov trener Bogdan Stojičić su svojim velikim zalaganjem, entuzijazmom i profesionalnim znanjem uveliko doprineli razradi i realizaciji FATE projekta. Projekat je dugoročnog karaktera pa se njegova primena očekuje uspešno i u 2019. godini.

FATE: osnovna informacija o programu

Ko je podržao FATE Erazmus + program

FATE program ukratko

 

kick letak 250px

Kik boks savez Srbije na FB

youtube kbss

Pratite nas na Instagram-u

Instagram 

Pratite nas na Twitter-u

Korisni linkovi

MOS

sportski savez

antidoping agencija

adresar sporta

wako

wako europe new

wako pro

 
iwga logo

 

gaisf logo

Prijatelji kik boks saveza

Baner www.putnosvet.rs200px


TOP10 veliki

 

logotip fer plej

 

KBSV

 

KBSB

JovPros Web Disign