The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Nađite nas na Facebook-u

O Savezu

Uporedo sa razvojem kik boksa u svetu i na prostorima bivše SFRJ veliki broj sportista iz raznih borilačkih sportova prihvatio je novi sport od samog njegovog nastanka. Već na prvim takmičenjima i borci iz bivše SFRJ uzeli su učešće i ostvarili zapažene rezultate. Jedni od prvih osvajača medalja bili su Branko Žgaljardić i Branko Cikatić na svetskom prvenstvu 1978. godine.

Prvi takmičari iz Srbije u sastavu reprezentacije Jugoslavije bili su Nebojša Milošević i Vladimir Vukosavljević na prvenstvu Evrope 1986. godine. Na prvenstvu sveta 1991. godine u Parizu prvi put su nakon raspada SFRJ nastupale posebno Jugoslavija, Hrvatska i Slovenija. Na ovom prvenstvu medalje za Jugoslaviju osvojili su Dragan Nerić i Dušan Plećaš.

Za razvoj kik boksa na prostorima Srbije najzaslužniji su pioniri ovog sporta:

Borislav Pelević, osnivač i dugogodišnji predsednik Kik boks saveza Srbije, nekada potpredsednik WAKO-a (svetske kik boks organizacije) trenutno predsednik WAKO (World association of kickboxing organizations) u mandatu od četiri godine (2015- 2019), univerzitetski profesor Menadžmenta u sportu; Miodrag Jotić, takmičar i šampion u savateu i kik boksu, trener, dugogodišnji selektor a trenutno sportski direktor reprezentacije Srbije, član Trenerske komisije svetske WAKO organizacije; Nebojša Milošević, šampion u karateu i kik boksu, dugogodišnji trener i selektor reprezentacije i  Neven Dondur, takmičar i šampion u karateu i kik boksu, dugogodišnji trener reprezentacije, trenutno selektor reprezentacije.

Sva četvorica su dobitnici najvišeg društveno sportskog priznanja Srbije "Majska nagrada", za nemerljive zasluge u sportu kao sportski stručnjaci. Pod njihovim rukovodstvom naši takmičari se od 1991. godine pa do danas ni sa jednog međunarodnog prvenstva nisu vratili bez medalja.

Kik boks savez Srbije nastao je 1992 godine. Savez je registrovan kao "Savez kick boxing klubova Srbije" kod Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije 27.03.1992. pod rednim brojem 212 - 1 - 13 / 92.

Prva preregistracija saveza urađena je 07.10.1998. kada je savez registrovan u Ministarstvu za omladinu i sport Republike Srbije pod rednim brojem 661 - 02 - 010004 / 1998 - 03. Predsednik saveza je bio Božidar Tadić. Druga preregistracija i promena naziva urađena je 30.01.2004. Rešenjem broj 661 - 02 - 1126 / 2003 - 11 Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije savez menja naziv u "Kik boks savez Srbije". Predsednik postaje Borislav Pelević koji se na tom mestu i danas nalazi.

U okviru Kik boks saveza Srbije deluju  Kik boks savez Vojvodine, Kik boks savez Centralne Srbije i Kik boks savez Beograda.

Kik boks savez Srbije broji 95 registrovanih, aktivnih klubova na teritoriji republike Srbije u kojima vežba više od 10.000 vežbača. Kik boks savez ima preko 5.000 registrovanih takmičara koji su bili ili su još uvek aktivni u takmičarskom pogledu. Sve ovo čini izuzetnu bazu za vrhunske rezultate koje kik bokseri postižu na međunarodnoj sceni. Naši borci su već više od decenije u samom vrhu svetskog kik boksa.

Do sad je osvojeno više od 500 medalja na međunarodnim prvenstvima od čega 26 zlatnih, 29 srebrnih i 77 bronzane na Svetskim prvenstvima kao i 24 zlatne, 32 srebrne i 59 bronzanih na prvenstvima Evrope.

Kik boks se kao sport nalazi u drugoj kategoriji sportova u ukupnoj kategorizaciji Sportskog saveza Srbije i zvanično je najtrofejniji neolimpijski sport u republici Srbiji.

 Kik boks savez Srbije je do sada uspešno organizovao veliki broj međunarodnih prvenstava od kojih je svakako najznačajnije Prvenstvo Evrope 1996., tri Prvenstva sveta za seniore (2001. i 2007. i 2015.), kao i Prvenstvo sveta za kadete i juniore (2010.) koje je bilo najmasovnije prvenstvo do sada u istoriji Svetske kik boks federacije (WAKO). Na ovom prvenstvu je učestvovalo 1.559 takmičara iz 54 zemlje. Osim ovih Prvenstava Kik boks savez Srbije svake godine organizuje Svetski kup pod nazivom "Serbia open" u disciplini K1.

kick letak 250px

JovPros Web Disign